Heftig vervuild groen zwembad •Print• •E-mail•

Met dit bericht zal ik u vertellen hoe u snel en efficiënt uw groen en vervuild zwembad kunt schoonmaken een in de kortst mogelijke tijd. Niet de eenvoudigste methoden maar wel een die zich bewezen heeft. 
 In de volgende simpele stappen zal het snel duidelijk zijn:


Als je voor deze klus staat? Haal maar diep adem ..... en  je zult binnen een paar dagen weer zwemmen in een heerlijk fris zwembad.

  1. Verwijder het merendeel van de grote vuil stukken van de bodem, gebruik een grootblad schepnet, dus niet zo’n klein schuimspaantje. Natuurlijk komt door dit alles het water in beweging en zal het er ven veel slechter uit zien dan tevoren. Dit zal echter weer snel bezinken GEBRUIK GEEN vacuüm, stofzuiger of zuigmond via het filter, in een bad waarbij u de bodem niet zien kunt of waar nog grote stukken vuil in liggen. Uw filter of leidingen zijn vertopt voordat u er erg in heeft!
  2. Stel de PH en Alkaliniteit niveaus van het water in met behulp van PH-Plus, PH Minus en Alkaliniteit Plus. Deze waardes dienen correct te zijn. Zijn ze dat niet, geen goed water!
  3. Shock het zwembad. Dit betekent super chlorinating het water om op kort termijn alle bacteriën en algen te doden.  Als uw zwembad erg vies is, kan het nodig om VEEL liters vloeibaar chloor (shock) over een periode van dagen toe te dienen voordat het water weer helder is.  Start af door toevoeging van 10 tot 15 liter, en als je ziet dat er nog geen resultaat is na een overnachting, voeg dan nogmaals 10 tot 15 liter toe. Herhaal dit proces totdat u het water van kleur verandert. Het wordt of troebel wit, licht groen of helder.
U kunt niet meer dan uw zwembad shocken! Hoe meer je toevoegt, des te sneller zal het duidelijk zijn!  Opmerking ... schok is beschikbaar in vloeibare vorm of in poedervorm, maar ik raad je aan om vloeistof (het werkt sneller). U kunt ook een hoge kwaliteit algaecide aan het water toevoegen. U filtreert nu 24 uur per dag en een back wash 3 of 4 keer per dag voor de snelste resultaten. Groen of troebel water snel zal het filter verstoppen, dus kan het zijn dat u wat vaker zal moeten terugspoelen, vele malen per dag. Dit is normaal! Vergeet niet, u kunt niet overmatige terugspoelen. Hoe meer u uw zwembad, en het filter terugspoelt, des te sneller het zwembad weer hersteld is.

Als met deze intructie uw bad niet binnen 4 a 5 dagen weer helemaal spic en span is stuur dan eens een mail zodat ik eens kan zien hoe ik u het beste kan helpen. Denk er aan. Uw zwembad kan nooit mooi helder en zuiver zijn als uw filter niet goed werkt!
Zodra het weer water helder is en tijdens het bebruik van uw zwembad zal er natuurlij allerlij vervuiling in het bad komen. Laat dat daar nu niet rondslingeren Het komt in uw vacuuw systeem en zal makkelijk uw leidingen en filter kunne blokkeren. en veel slijtage kunnen toebrengen. Wees alert en verwijder dit met het schepnet.

 
•Copyright © 2016 SunRay Spas Europe. Alle rechten voorbehouden.•
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.